Over ons

Praat Nederlands Met Me is een non-profitorganisatie die bestaat uit héél veel taalmaatjes. Via PNMM ontmoeten zij elkaar. Via een persoonlijke weg leren zij een andere cultuur kennen.

De drempel om Nederlands te oefenen kan torenhoog voelen. Daarom helpen onze vrijwilligers deze drempel verlagen. Dat doen zij door minimaal één keer per week een half uur te bellen. PNMM helpt bij deze online ontmoeting en ondersteunt in het contact. 

Onze deelnemers leren via een persoonlijke weg Nederland met bijbehorende culturen kennen. Maar wat wij als even belangrijk beschouwen, is dat ook vrijwilligers kennis opdoen en groeien door de cultuuruitwisseling die ontstaat. Taalmaatjes groeien in hun persoonlijke ontwikkeling en brengen culturen dichter bij elkaar.

Hoe wij zijn ontstaan

Wij, Frederique en Ida, wonen samen in Amsterdam Stek Noord: een sociale wooncommunity voor 34 jonge startende jongeren. De helft van de bewoners zijn anderstalig en zijn bezig zijn met inburgeren. Als community werken wij hier samen aan intergratie, met elkaar en met de buurt.

Door de lockdown ontstond een gebrek aan mogelijkheden om Nederlands te oefenen. Daardoor zagen wij onze buren moeite hebben met hun lessen bij te houden en examens voorbereiden.

Tegelijkertijd zagen wij veel mensen om ons heen die een ander wilden helpen en nieuwsgierig waren naar een nieuwe ontmoeting. Daarom hebben wij Praat Nederlands Met Me opgezet: een platform waar wij deze mensen aan elkaar verbinden en ondersteunen in het contact.

Check ons team!

Ida en Frederique praten met Losang uit Tibet die Nederlands leert.