Handige tips

Beginnen met oefenen als nieuw koppel kan in het begin best spannend zijn. Daarom vind je hier verschillende tips en oefeningen om je op weg te helpen!

5 tips van van onze expert Coos

Wie is Coos? Coos is taaldocente, coacht andere taaldocenten en geeft via stichting Leef en Leer! trainingen aan de vrijwilligers van PNMM. Geen tijd om deze trainingen te volgen? Lees in dit document de handigste tips rechtstreeks van Coos!

Via onze nieuwsbrief word je automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe trainingen.

Klik hier om het document te openen

6 oefeningen die je kunt proberen

Nederlands oefenen als taalmaatjes kun je op meerdere manieren doen. Wij raden je aan om te onderzoeken welke manier bij jullie als koppel goed past. De één kletst zoals je ook op straat met je buurvrouw zou doen, de ander pakt het lesboek erbij. In dit document vind je een paar oefeningen die je kunt proberen.

Klik hier om het document te openen

Taalniveaus

Wie een taal aan het leren is voelt zich helemaal thuis in de verschillende taalniveaus. Als je nog nooit gehoord hebt van de termen A2 of C1, kun je lastig inschatten wat voor een gesprek je met je maatje aan kunt gaan. Daarom hieronder een korte uitleg bij elk niveau, en de soort gesprekken die hierbij zouden kunnen passen.

Klik hier om het document te openen